/ За нас

Кои са Тервел и Кубрат Пулеви?

Те са двама братя част от боксовата фамилия Пулеви. Техен баща е Венко Пулев – изявен български боксьор в тежка категория от 1950 г. нататък. Баща им цял живот е мечтал да има синове, които да направи шампиони по бокс и да го наследят в трудния спорт. След 5 дъщери, накрая Венко Пулев бива възнаграден за своята упоритост и става баща на двама сина⁠–⁠които днес хората познават, като Кубрат и Тервел Пулеви.

Двамата братя са доказани боксьори, познати и разпознаваеми по света, след повече от четвърт век в бокса. Европейски шампион при аматьорите и носител на престижни пояси (EBU, IBF), мачове за световна титла блестят в актива на Кубрат. 3 медала от европейски първенства, Олимпийски бронзов медалист и ред други отличия на аматьорския ринг. Вече и на професионалния печели победи, и се изкачва в ранглистата с „бърза крачка“ Тервел. Тервел притежава също и титла от Европейски боксов съюз.

/ Марката

През 2013 г. двамата Пулеви започват да създават марката PULEV sport

Марката е насочена към производството на артикули и пособия за бойни спортове. Както във всяка една друга свера и в това си начинание братя Пулеви влагат страст и се стараят да създават нещо уникално само по себе си и да придадат своето ноу хау.

За да са сигурни в качеството на своите продукти, те подлагат на тест повече от две години бойните пособия. Не само те, но и други професионални състезатели и бойци се включват за да се определи каква ще бъде формулата и на кой вариант на производство да се спрат.