Кубрат Пулев отново ще се боксира на територията на Калифорния!

Добрата новина дойде, след като Спортната комисия на щата с пълно мнозинство премахна забраната му на днешното си заседание! Спортната комисия на Калифорния премахна забраната на Кубрат Пулев да се боксира на територията на щата. Българинът може да се завърне на ринга в Калифорния, когато реши.

Кубрат влезе в залата придружен от адвоката Джон Уърт и мениджъра Ивайло Гоцев.
Това се случи на заседание, на което Кобрата отговори на няколко въпроса на членовете на комисията. Пулев бе поканен да говори на английски, без преводач. След него в залата влезе Дженифър Равало заедно със своята адовкатка Глория Олред.

Кубрат отговори на кратки въпроси.
„Допуснах грешка, за която съжалявам. Извиних се многократно на Дженифър Равало. Правя го отново. Осъзнах, че съм допуснал грешка, веднага след целувката.“
Сподели Кобрата, който премина курс срещу сексуално насилие по препоръка на комисията на щата Калифорния.

След Пулев говориха Дженифър Равало и прочутия адвокат за сексуално насилие Глория Олред. Те изчетоха предварително подготвени дълги изявления от лист и се опитаха да убедят комисията да накаже допълнително не само Пулев, но и промоутърът му Боб Аръм.

Равало обясни за пореден път, че се намира в тежко емоционално състояние след целувката и че като дете на самотна майка- филипинка, намира постъпката на Пулев за абсолютно недопустима и прекрачваща всички граници между мъж и жена. Комисията не й зададе допълнителни въпроси. Адвокат Олред влезе остро на заседателите, които не уважиха жалбата й срещу промоутъра Боб Аръм отпреди месец, който публично разкритикува нея и нарече поведението на журналистка „фриволно“. Аръм е един от най-влиятелните промоутъри в света на профибокса последните няколко десетилетия, обвини публично Равало, че е преследвала Кубрат и е търсела близост с него. С пълно единодушние 6-0 гласа обаче членовете на Спортната комисия отсъдиха премахване на забраната на Кобрата да се боксира в Калифорния. При следващо подобно провинение на Пулев, лицензът му ще бъде отнет доживот за въпросния щат.